Nysgjerrig på scenekunst?

Foto: Ilja C. Hendel

Når var du sist på teater eller konsert? Operaen, teatrene og konserthusene våre har høye besøkstall, allikevel er det mange som bruker dem lite. Kunsten speiler og kritiserer samfunnet. Den utfordrer oss, utvider vår horisont og forståelse av oss selv og den hverdagen vi lever i. I møtet med kunsten får vi viktige nøkler for det rommet vi har til opplevelse og utvikling som mennesker.

Derfor er jeg glad for at vi også blir invitert bak scenen og inn i kulissene. Denne åpenheten pirrer nysgjerrigheten, vekker interesse og bidrar til å gjøre scenekunst og musikk tilgjengelig for flere og for andre grupper enn de som vanligvis besøker disse husene.

Gjennom Åpne Scener får du innblikk i hvordan en konsert, en opera eller et teaterstykke blir til. Du får møte skuespillere, musikere, scenografer og teknikere som hver dag står på for å skape unike scenekunstopplevelser. Et ensemble av dyktige fagfolk som, også i samarbeid med frie grupper, gjør sitt ytterste for at vi i Norge kan velge fra et mangfold av profesjonelle kunstuttrykk av høy kvalitet.

Takk til Norsk teater- og orkesterforening for initiativet – sees vi i teatret?

Thorhild Widvey
Kulturminister

LAST NED BILDE AV KULTURMINISTEREN HER.

 

Publisert: 08.08.2014 Oppdatert: 08.08.2014