Velkommen til Åpne Scener

Foto: Bjørn Moe

Kostymesalg, utstillinger, foredrag, Pecha Kucha-treff, omvisninger og mye mer: Under Åpne Scener de tre siste helgene i august kan publikum rundt om i landet få et innblikk i noe av alt det fantastiske som rører seg rundt en sceneproduksjon. For tredje år på rad inviterer musikk- og scenekunstinstitusjoner av ulik størrelse inn til alt fra omvisning på systua, bygging av kulisser, smugtitt på høstens premierer og muligheten til å presentere seg selv og sine ideer for et publikum. Bare for å nevne noe.

Åpne Scener springer ut fra et ønske om å dele noen av scenelivets hemmeligheter og opplevelser med publikum. Samtidig bidrar arrangementet til å senke terskelen for å ta seg en tur i teatret eller konsertsalen. Tusenvis av små og store publikummere har gjennom dette arrangementet de siste årene fått muligheten til å bli nærmere kjent med livet på musikk- og scenekunstinstitusjonene i egen by eller region, og mange har oppdaget byens scenehus for første gang.

Ved inngangen til høstsesongen 2014 vil man igjen kunne ta del i et rikholdig sceneliv foran og bak kulissene. I skrivende stund er de arrangerende institusjonene i full gang med å planlegge programmet for sin åpne dag. Full oversikt over alle aktiviteter og deltakende institusjoner oppdateres fortløpende her og på Åpne Sceners Facebook-side.

Så ta med familie og venner og opplev scenelivets daglige puls på nært hold!

Morten Gjelten
Direktør, Norsk teater- og orkesterforening

LES OGSÅ KULTURMINISTER THORHILD WIDVEYS TEKST HER.

MER INFORMASJON OM ÅPNE SCENER HER.

Publisert: 08.08.2014 Oppdatert: 15.08.2014